11 maart 2015 Gedachte van de maand

De accountant en de wijkverpleegster.

Wat hebben zij op dit moment gemeen? Meer zorg verlenen voor minder geld. De accountant moet daarbij ook nog àndere zorg gaan verlenen met méér toegevoegde waarde.

Een van de vele uitdagingen in dit proces is de geaardheid van het personeel. De geld– en urendruk vereist dat er voortdurend knopen doorgehakt worden in de dagelijkse workflow met behoud van een goede kwaliteit. Dat kan lang niet iedereen! Het leidt in de zorgsector in een snel stijgend tempo tot frustratie, ziekte en burn-out.

Op accountants- en administratiekantoren zitten zeer veel deskundige vakmensen die heel veel moeite hebben met deze aspecten. Dat is naar onze mening de grootste uitdaging bij de veranderingsslag in de branche.

Let dus in elk geval bij het aannemen van nieuwe krachten op! Een mooi diploma met goede cijfers is slechts een basisvoorwaarde. Kwaliteiten als communicatief sterk zijn en op een goede manier in het kader van de dienstverlening assertief op kunnen treden zijn minstens zo belangrijk. Laat sollicitanten daarop testen en ga niet alleen op uw buikgevoel af!

Wenst u hulp of een sparringpartner bij het doorvoeren van veranderingen binnen uw kantoor? Neem dan contact met ons op. Als specialisten in de administratie- en accountancybranche hebben wij al velen malen met dit bijltje gehakt.