Bel ons 088 - 027 8200
Kantoor

Overnemen

De fusie- en overnamemarkt in accountants-, belastingadvies- en (salaris)administratiekantoren is volop in beweging.
De toenemende regelgeving, schaarste aan goed personeel,
ICT-mogelijkheden en opvolgingsknelpunten dragen ertoe bij dat de markt consolideert.

Als eigenaar is het goed om periodiek de marktontwikkelingen te monitoren en de strategie van uw kantoor te evalueren.

 

Bent u benieuwd naar ons vraag en aanbod?

Marktontwikkelingen en strategie

 

Diverse strategische overwegingen kunnen ten grondslag liggen aan de keuze om een kantoor over te nemen. Samen met een ander bedrijf creëert u bijvoorbeeld volume die nodig is om een specifieke investering te doen in huisvesting of ICT, een specifieke doelgroep beter te bedienen, de dienstverlening uit te breiden, uw specialisten effectiever en efficiënter in te zetten of personeel te werven of te behouden. Met de strategische keuze om een kantoor over te nemen bent u er echter nog niet. Het kan zijn dat zich een overnamekandidaat zich spontaan aandient. Anders kunt u het heft in eigen hand nemen en aan de hand van een profiel zelf of met behulp van een consultant actief op zoek te gaan.

Toegevoegde waarde van de consultant

Een consultant kan u helpen bij het opstellen van het profiel en bij het zoeken naar een passende kandidaat, en zij of hij kan u tevens terzijde staan waar het gaat om actuele kennis over prijsvorming en de structuur van een overnamedeal. Door haar uitgebreide netwerk in de accountancy sector heeft MaeS en Partners een voorsprong waar het gaat om het identificeren en benaderen van een passend kantoor. Als cliënt staat uiteraard ook de specifieke marktkennis ter beschikking waardoor we meedenken bij het formuleren van een overnamevoorstel, het opstellen van een overeenkomst op hoofdlijnen of Letter of Intent (LOI) en een bijdrage leveren aan de koopovereenkomst. De kosten van de consultant verdienen zich ruimschoots terug.

Lees hier meer over het traject na de overname

"Als je me vraagt of ik MaeS en Partners zou aanbevelen, dan kan ik daar volmondig ‘ja’ op antwoorden. Ze kennen de markt goed, net als de partijen die op overnamepad zijn, dat maakt dat een traject relatief snel kan worden afgerond.”
Peter Kreft | Administratie en Belastingadviesbureau Overduin & Kreft
"Ik heb het contact met MaeS en Partners als plezierig en open ervaren. In alle stappen die genomen worden, word je meegenomen, waardoor je nooit voor verrassingen komt te staan. Dat is belangrijk, want een overnametraject is voor mij nieuw, daar heb ik geen ervaring mee.”
Bert Luchies | CSE Administratie Service
“De hoge verwachtingen die ik van MaeS en Partners had zijn uitgekomen. MaeS en Partners is een professionele organisatie, die een goede naam in de markt heeft."
Karel | Accountantskantoor Zuid-Nederland
“MaeS en Partners is open in de communicatie, alles wat ons vooraf werd verteld, klopte. Ook kregen we een juiste indicatie waar we qua verkoopprijs aan moesten denken. Dat alles gaf vertrouwen.”
Ben Hubbers | Tijssen cs Accountants en Adviseurs
"MaeS en Partners kwam al snel met een aantal geschikte kandidaten. Het kantoor beschikt over een perfect netwerk van kandidaat kopers, contacten die je moeilijk zelf kunt leggen."
Peter van den Bergh | Mullebergh
“MaeS en Partners kent de markt, weet wat er speelt en welke partijen bij ons passen. Dat bleek toen er vooral gezocht moest worden naar een overnamepartner met dezelfde cultuur.”
André Reintjes | Reintjes Advies
Sandra Huijbregts
Onze Consultant
Wenst u meer informatie?
Neem contact met ons op

Of bel ons direct 088-0278200