17 december 2018 Blog

Nieuw Elan

Het einde van het jaar is de tijd om alles eens goed te laten bezinken en na te denken over de toekomst. Waar komen we vandaan? – waar staan we? – waar gaan we naar toe?

In welke fase van mijn (werkzame) leven ben ik? Welke richting moet ik op met de onderneming? Moet ik gaan denken aan verkoop of ligt uitbreiding eerder voor de hand? Wil ik wat meer gaan genieten van het leven? Richting de pensionering wordt het geld dat daarvoor beschikbaar is steeds belangrijker. Hoe is het gesteld met de continuïteit van het kantoor voor de klanten en het personeel?

Graag geef ik u een inkijkje in mijn eigen reflectie. Waar komen we vandaan?

Ik ben net zelf 60 geworden en ontdek dat ik zelf anders tegen deze vragen aan kijk.

De samenwerking met mijn oud compagnon Jerome Senden ligt al weer enkele jaren achter me. Daar denk ik soms aan terug, maar nu ben ik dan zelf min of meer de éminence gris (hoewel eigenlijk meer kaal), ook al voel ik me nog steeds jong van geest.

Met het oog op de continuïteit hebben we in 2018 een aantal stappen gezet.

Onno, die al enige jaren met me meedoet, is dit jaar mede vennoot geworden. We hebben onze organisatie uitgebreid met twee consultants: Henk in West en Luit (die zich elders in deze Nieuwsbrief voorstelt) in Noord en Oost Nederland. Isabelle is onze nieuwe researcher en analist.  We hebben nieuwe kantoren in Eindhoven en Woerden. Dat is waar we nu staan.

Onze visie is dat we met onze expertise op het gebied van fusies en overnames focussen op een sector en daarbinnen een voorname rol willen spelen. Door onze focus kennen we de markt, begrijpen we de business modellen en zijn we een gelijkwaardige gesprekspartner van onze cliënten. We geloven dat je met teamwork meer bereikt dan als individu – en brengen dit ook in de praktijk.

Waar gaan we naar toe in 2019? Samen met onze cliënten zijn we bezig met een aantal boeiende casussen.  Ons team breidt uit: we zoeken thans een extra consultant en een extra analist. We werken aan nieuwe dienstverleningsconcepten opdat we voor zowel de grotere als de kleinere cliënten optimale oplossingen kunnen bieden met nieuw elan. Ik zal u in het komende jaar op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij onze onderneming.

Plezier

Ons werk is vaak enerverend en uitdagend en we doen het met veel plezier. Met verwondering kijken wij soms naar nieuwe situaties en de wijze waarop mensen in spannende en voor hen ongebruikelijke situaties reageren. We kunnen prachtige anekdotes vertellen, maar dat zal ik hier niet doen. Zaken doen krijgt een andere dimensie zodra het jezelf betreft en wanneer het de eigen toekomst direct aangaat. Toen ik enkele decennia geleden mijn kantoor verkocht, heb ik ontdekt dat je zelf niet je beste adviseur bent. Als het gaat om een goede nachtrust en je eigen toekomst blijkt de investering in een deskundige adviseur een hele goede te zijn.

Graag wensen wij u voor nu hele fijne feestdagen en een goede start van 2019 in goede gezondheid en met veel succes.

Naast de nodige reflectie is het tijd om lekker te ontspannen en te genieten van familie, vrienden en drank en spijs. Hopelijk zien wij elkaar volgend jaar. Tot dan.

Gegroet

Henri Maas