24 februari 2016 Blog

Presentatie Waarde en prijs Accountantskantoren Administratiekantoren en Belastingadvieskantoren

Presentatie Waarde en prijs Accountantskantoren Administratiekantoren en Belastingadvieskantoren t.b.v. NBA, Regio Oost 16-02-2016 door Henri Maas en Jerome Senden van MaeS en Partners.

Op dinsdag 16 februari 2016 hebben wij een presentatie mogen verzorgen over waardering en prijsbepaling van Accountantskantoren, Administratiekantoren en Belastingadvieskantoren.

We werden allerhartelijks ontvangen door het bestuur en na het nodige handen schudden werd ons verteld dat er voor ons onderwerp veel belangstelling bestond. Er werden 130 accountants verwacht! Ze hadden dan ook een dubbele zaal geboekt.

Na de introductie door de voorzitter konden wij aan ons optreden beginnen.

De opstart was even wat aarzelend maar het is verbazingwekkend hoeveel energie je krijgt van een zaal die vol aandacht je verhaal in zich opzuigt. Dus na enkele minuten stond ik daar energiek de ins and outs van de waarderingsproblematiek te verkondigen. Het verschil ook met de prijsbepaling / onderhandelingen en wat daar bij komt kijken geeft daarbij ook een geheel eigen dynamiek.

Tijdens het verhaal werden enkele relevante vragen gesteld, waar ook weer goed op werd gereageerd. Jerome kwam daarop ook met enkele praktische handvatten.

Na ruim 3 kwartier was alweer het einde in zicht, nog voordat ik er eigenlijk erg in had dat het al zover was. “Time flies when your having fun” zeggen we dan altijd.

Al met al een leuke en inspirerende ervaring.

Via deze dan ook nogmaals dank aan het NBA, Regio Oost en hun aanwezige leden voor de prettige ontvangst en de inspirerende entourage.

22 februari 2016

Henri Maas