Bel ons 088 - 027 8200
Advies bij uw kantoor

Verkoopklaar maken

Er kunnen verschillende redenen zijn om uw kantoor te verkopen, zoals het streven naar minder werkuren, het veiligstellen van (een deel van) uw vermogen, het zoeken naar een samenwerkingspartner of het benutten van een verkoopkans. De belangrijke beslissing om het bedrijf al dan niet te verkopen moet weloverwogen genomen worden. Neem de tijd en voorkom dat u een dergelijk besluit in een opwelling neemt.

Heeft u besloten om het kantoor te verkopen, dan heeft het verkoopproces afhankelijk van de situatie in de regel een doorlooptijd van 6 tot 12 maanden. Houdt er rekening mee dat de voorbereiding tijd kan vergen en dat kopers na de transactiedatum graag zien dat u nog geruime tijd actief bent of, in ieder geval de contacten en werkzaamheden zorgvuldig overdraagt. De doorlooptijd van de voorbereiding, het verkoopproces zelf en de overdracht bedraagt daarom veelal drie tot vier jaar.

Advies verkoopklaar maken accountantskantoor en administratiekantoor

Maak uw kantoor verkoopklaar met onze experts

Als voorbereiding op het verkooptraject kan het een overweging zijn om een externe adviseur in te schakelen om te assisteren om het kantoor “verkoopklaar” te maken. MaeS en Partners heeft ervaren consultants, waarvan de meesten ooit zelf hun kantoor hebben verkocht. Met het oog van de buitenstaander alsmede met kennis van de accountancy en persoonlijke ervaring als kantoorhouder, denken zij met u mee over te nemen realistische stappen.

Deze aanpak waarborgt dat u het rendement van uw kantoor kunt verhogen en daarmee een mogelijk toekomstige overnamesom kunt optimaliseren, zodat u te zijner tijd het kantoor met een gerust hart kunt overdragen.

 

Een goede voorbereiding voor een maximale overnamesom

Een bedrijfsscan is een goed startpunt om vast te stellen aan welke aspecten u voorafgaand aan het verkooptraject aandacht kunt besteden. Het ligt voor de hand om ervoor te zorgen dat het management en relatiebeheer niet langer alleen van u afhankelijk is. Denk ook bijvoorbeeld aan goede contracten met klanten en personeel, vastlegging van processen, klantenanalyse, het verdienmodel, ebitda en cashflow. Het zijn allemaal aspecten die de overnamesom mede bepalen.

 

Hulp bij verkoopklaar maken accountantskantoor en administratiekantoor

Optimaliseer uw bedrijfswaarde met een bedrijfsscan

Met de MaeSpeil Bedrijfsscan krijgt u inzicht in de huidige status van uw kantoor. Met concrete stappen die u kunt nemen om het rendement en de bedrijfswaarde van uw kantoor te optimaliseren.

Na een introductiegesprek en op basis van data maken we een gedegen analyse van uw kantoor. Daarin komen factoren aan de orde zoals de organisatie en management, strategie, kwaliteit en kwantiteit van het personeel, productiviteit, de markt en klanten, tarieven, financiën, het verdienmodel en debiteurenbeleid, de ICT en huisvesting.

Nadat de analyse is gemaakt volgt een rapportage, waarin MaeS en Partners haar bevindingen, conclusies en aanbevelingen bekend maakt.

 

Advies en stappenplan verkoopklaar maken van uw bedrijf

Het advies verkoopklaar maken gaat verder dan de eenmalige bedrijfsscan. Aan de scan worden concrete adviezen toegevoegd en in overleg met de cliënt wordt een stappenplan opgesteld. Het stappenplan voorziet in periodieke begeleiding en meting van tussentijdse resultaten op voornoemde terreinen.

Zo kan het voor de eigenaar van belang zijn om bijvoorbeeld de verantwoordelijkheden binnen het kantoor anders te verdelen, de klantenportefeuille en dossiers tegen het licht te houden, de dienstverlening of het verdienmodel aan te scherpen, bepaalde kosten beter te beheersen of de productiviteit te verhogen.

Advies en stappenplan bedrijf verkoopklaar maken

Wilt u advies bij het verkoopklaar maken van uw accountants- of administratiekantoor?

MaeS en Partners is ruim 25 jaar actief in advies en transactiemanagement in de accountancy. Dankzij een sterke focus op deze sector, hebben wij een diep begrip van het businessmodel van de cliënten en een uitgebreide kennis van de markt en haar deelnemers. Onze ervaren consultants adviseren en begeleiden u graag met het verkoopklaar maken van uw administratie- of accountantskantoor.

Ik wil graag meer informatie over
het verkoopklaar maken van mijn bedrijf

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Of bel ons direct 088-0278200
Gratis Quickscan