Bel ons 088 - 027 8200

Kantoor kopen

Wilt u een kantoor kopen? MaeS en Partners heeft een uitgebreid netwerk aan accountantskantoren, administratiekantoren, belastingadvieskantoren, salarisadministratiekantoren en trustkantoren.

Onze consultants beschikken over de expertise en ervaring om u adequaat te adviseren over marktontwikkelingen en mogelijkheden, en om het transactietraject professioneel te (bege)leiden.

Voor kantooreigenaren, starters, strategische of financiële investeerders die een kantoor willen kopen, biedt MaeS en Partners de mogelijkheid tot een zoekopdracht.

Kantoor kopen
Accountantskantoor kopen
Administratiekantoor kopen

Marktontwikkelingen en strategie bij een kantoor kopen

De fusie- en overnamemarkt in accountants-, belastingadvies- en (salaris)administratiekantoren is volop in beweging. De toenemende regelgeving, schaarste aan goed personeel, ICT-mogelijkheden en opvolgingsknelpunten dragen ertoe bij dat de markt consolideert. Als eigenaar is het goed om periodiek de marktontwikkelingen te monitoren en de strategie van uw kantoor te evalueren.

Diverse strategische overwegingen kunnen ten grondslag liggen aan de keuze om een kantoor over te nemen. Samen met een ander bedrijf creëert u bijvoorbeeld volume die nodig is om een specifieke investering te doen in huisvesting of ICT, een specifieke doelgroep beter te bedienen, de dienstverlening uit te breiden, uw specialisten effectiever en efficiënter in te zetten of personeel te werven of te behouden.

 

Hulp en advies bij een kantoor kopen

Met de strategische keuze om een kantoor te kopen, bent u er echter nog niet. Het kan zijn dat een overnamekandidaat zich spontaan aandient. Anders kunt u het heft in eigen hand nemen en aan de hand van een profiel zelf of met behulp van een consultant actief op zoek te gaan.

Toegevoegde waarde van de consultant bij een kantoor kopen

Een consultant kan u helpen bij het opstellen van het profiel en bij het zoeken naar een passende kandidaat. Hij of zij kan u tevens terzijde staan waar het gaat om actuele kennis over prijsvorming en de structuur van een overnamedeal. Door haar uitgebreide netwerk in de accountancysector heeft MaeS en Partners een voorsprong waar het gaat om het identificeren en benaderen van een passend kantoor.

Als cliënt staat uiteraard ook de specifieke marktkennis ter beschikking waardoor we meedenken bij het formuleren van een overnamevoorstel, het opstellen van een overeenkomst op hoofdlijnen of Letter of Intent (LOI) en een bijdrage leveren aan de koopovereenkomst. De kosten van de consultant verdienen zich ruimschoots terug.

 

Zoekopdracht kantoor kopen

Wilt u een accountantskantoor kopen of een administratiekantoor kopen? MaeS en Partners biedt de mogelijkheid tot een gerichte Zoekopdracht. Met een Zoekopdracht komt u in contact met één of enkele kantoren die open staan voor verkoop.

 

Bekijk ons Vraag & Aanbod

Martin Noordzij - Klantcase MaeS en Partners verkoop kantoor
Nieuwint & Van Beek | Martin Noordzij
‘Snel, accuraat en geen verrassingen’
“Men kent de markt goed en had al snel contact gelegd met enkele geschikte kandidaten, dat is een sterk punt van MaeS en Partners. We zochten een overnamepartner die complementair aan ons kantoor zou zijn. Dat is gelukt. De club wordt op de huidige vestiging twee keer zo groot en dat biedt perspectief voor de toekomst.”
Robin Kok - Klantcase verkoop kantoor
Kok Fiscale Dienstverlening | Robin Kok
‘Bij MaeS en Partners kom je nooit voor verrassingen te staan’
Het traject via MaeS en Partners heeft Robin Kok als positief ervaren. “Wij kunnen nu weer vooruit. Zelf werk ik nog precies hetzelfde als voor de overname. Met het verschil dat we nu bij een club zitten die bij ons past. En dat geeft rust.”
Klantcase-Overduin-Kreft-overname administratiekantoor
Administratie en Belastingadviesbureau Overduin & Kreft | Peter Kreft
‘MaeS en Partners maakt waar wat men zegt’
Over de contacten met MaeS en Partners is Kreft tevreden. “Ze maken waar wat ze zeggen en dat is prettig. Voor ons is een overname geen dagelijkse kost en dan is het mooi dat je een partner treft die weet wat er speelt en wat je kunt verwachten. Dat is erg belangrijk in dit soort trajecten.”
Klantcase administratiekantoor verkopen
CSE Administratie Service | Bert Luchies
‘Als het goed voelt, waarom zou je dan verder kijken?’
“Vanaf het eerste moment dat wij in contact kwamen met MaeS en Partners, en dat was ver voordat we besloten dat we ons kantoor wilden verkopen, hadden we een goed gevoel bij het bureau.” Dat goede gevoel zette zich voort toen Bert Luchies vond dat het tijd werd om zijn kantoor daadwerkelijk te verkopen.
Klantcase accountantskantoor verkopen
Accountantskantoor Zuid-Nederland
‘Ze weten hoe ze een kantoor voor de goede prijs moeten verkopen’
“Het grootste voordeel van MaeS en Partners is dat ze over een enorm netwerk beschikken, waardoor je meer keuze hebt. En ze weten een kantoor altijd voor een goede prijs te verkopen. Dat betekent niet dat ik voor de hoogste prijs heb gekozen, maar voor de beste overnamepartner."
Ben Hubbers - Klantcase overname accountantskantoor
Tijssen cs Accountants en Adviseurs | Ben Hubbers
'We kregen het gevoel dat we onszelf konden blijven’
“Over het hele proces kan ik alleen maar tevreden zijn en het contact met MaeS en Partners was hartstikke goed. Dus ja, ik kan niet anders dan MaeS en Partners bij andere kantoren aanbevelen. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet is in dit soort processen van wezenlijk belang, daar zorgt MaeS en Partners voor. We zijn een klein kantoor met 36 medewerkers en steeds vaker zien we .....
Klantcase Mullebergh - verkoop accountantskantoor
Mullebergh | Peter van den Bergh
'Het moet klikken en dat was het geval'
“De investering die ik heb gedaan in de expertise van MaeS en Partners verdient zich terug door een goede dealstructuur. Zo hebben alle inspanningen geleid tot een resultaat waarmee ik voor 100 procent tevreden ben.”
Leo-en-Andre-Reintjes - Klantcase Reintjes Advies overname kantoor
Reintjes Advies | André Reintjes
'Laagdrempelig en een prettig persoonlijk contact'
"Door de uitgebreide kennis van de markt is MaeS en Partners in staat de juiste kandidaat te vinden. Ik adviseer collega ondernemers altijd om met MaeS en Partners in zee te gaan, wanneer ze op zoek zijn naar een overnamekandidaat.”
Jorrik Dollekamp
Onze Partner
Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?
Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Of bel direct 088-0278200
Gratis Quickscan