Bel ons 088 - 027 8200
Hulp bij een

Accountantskantoor kopen

Het kopen van een accountantskantoor kan complex en uitdagend zijn. Daarom is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat u een accountantskantoor koopt.

MaeS en Partners heeft 25+ jaar ervaring in fusies en overnames. Onze deskundige begeleiding maakt van het kopen van een accountantskantoor een gestroomlijnd proces, waardoor u goed voorbereid en met vertrouwen de overname aangaat. Lees verder over onze aanpak.

 

Accountantskantoor kopen

Zoekopdracht
accountantskantoor kopen

Voor kantooreigenaren, starters, strategische of financiële investeerders die een accountantskantoor willen kopen biedt MaeS en Partners de mogelijkheid tot een zoekopdracht. Met een Zoekopdracht komt u in contact met één of enkele accountantskantoren die open staan voor verkoop.

 

Stappenplan
accountantskantoor kopen

1 – Kennismaken MaeS en Partners
2 – Profielschets en marktbenadering
3 – Introductie geselecteerde kandidaten
4 – Informatie uitwisseling partij(en) en voorstel
5 – Onderhandelingen met kandidaat en LOI
6 – Due Diligence, Koopovereenkomst en deal closing

Stappenplan accountantskantoor kopen
”MaeS en Partners werkt snel, accuraat en neemt je mee in alle stappen die gezet worden. Je komt daardoor nooit voor verrassingen te staan en dat hebben wij als erg aangenaam ervaren.”
Martin Noordzij | Nieuwint & Van Beek
“MaeS en Partners komen hun afspraken altijd na en bewaken het proces optimaal. We zijn daarin goed begeleid en kwamen nooit voor een verrassing te staan. Met name de inhoudelijke kennis en kunde van MaeS en Partners zijn een pré.”
Robin Kok | Kok Fiscale Dienstverlening
"Als je me vraagt of ik MaeS en Partners zou aanbevelen, dan kan ik daar volmondig ‘ja’ op antwoorden. Ze kennen de markt goed, net als de partijen die op overnamepad zijn, dat maakt dat een traject relatief snel kan worden afgerond.”
Peter Kreft | Administratie en Belastingadviesbureau Overduin & Kreft
"Ik heb het contact met MaeS en Partners als plezierig en open ervaren. In alle stappen die genomen worden, word je meegenomen, waardoor je nooit voor verrassingen komt te staan. Dat is belangrijk, want een overnametraject is voor mij nieuw, daar heb ik geen ervaring mee.”
Bert Luchies | CSE Administratie Service
“De hoge verwachtingen die ik van MaeS en Partners had zijn uitgekomen. MaeS en Partners is een professionele organisatie, die een goede naam in de markt heeft."
Karel | Accountantskantoor Zuid-Nederland
“MaeS en Partners is open in de communicatie, alles wat ons vooraf werd verteld, klopte. Ook kregen we een juiste indicatie waar we qua verkoopprijs aan moesten denken. Dat alles gaf vertrouwen.”
Ben Hubbers | Tijssen cs Accountants en Adviseurs
"MaeS en Partners kwam al snel met een aantal geschikte kandidaten. Het kantoor beschikt over een perfect netwerk van kandidaat kopers, contacten die je moeilijk zelf kunt leggen."
Peter van den Bergh | Mullebergh
“MaeS en Partners kent de markt, weet wat er speelt en welke partijen bij ons passen. Dat bleek toen er vooral gezocht moest worden naar een overnamepartner met dezelfde cultuur.”
André Reintjes | Reintjes Advies

Zoekopdracht accountantskantoor kopen in de praktijk

 

Infographic zoekopdracht accountantskantoor kopen

 

1 – Kennismaken MaeS en Partners

Het aankooptraject van een accountantskantoor begint met een bijeenkomst, waarin MaeS en Partners de stappen toelicht en uw vragen beantwoordt. In de bemiddelingsovereenkomst worden afspraken bondig en helder geformuleerd over wat MaeS en Partners in welke fase doet en welke bijdrage van u wordt verwacht. Om de kwaliteit en continuïteit te waarborgen werkt MaeS en Partners in teams.

 

2 – Profielschets en marktbenadering

Aan de hand van de profielschets selecteert en benadert MaeS en Partners potentiële kandidaten, en gaat met hen in gesprek.

MaeS en Partners accountantskantoor kopen

3 – Introductie geselecteerde kandidaten

Eén of enkele geselecteerde en gekwalificeerde kandidaten worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met de opdrachtgever. MaeS en Partners (bege)leidt dit gesprek.

 

4 –  Informatie uitwisseling partij(en) en voorstel

Met één of enkele partijen vinden vervolggesprekken plaats waarin nadere informatie wordt uitgewisseld. In overleg met de opdrachtgever kan MaeS en Partners een indicatief voorstel samenstellen en uitbrengen aan de kandidaat.

 

5 – Onderhandelingen met kandidaat en LOI

MaeS en Partners treedt in deze fase in onderhandeling met de kandidaat namens de opdrachtgever. Deze fase wordt afgesloten met het opstellen van een Overeenkomst op Hoofdlijnen of Letter of Intent (LOI), waarin de afspraken worden vastgelegd.

Advies en begeleiding bij accountantskantoor kopen

6 – Due Diligence, Koopovereenkomst en deal closing

Na ondertekening van de LOI zullen verkoper en koper een Due Diligence onderzoek uitvoeren in overleg en een Koopovereenkomst opstellen. MaeS en Partners managet dit proces, en uw accountant en een door u gekozen jurist verzorgen dit traject. MaeS en Partners ziet erop toe dat de transactie bij de overdracht conform de afspraken wordt uitgevoerd (deal closing).

Een Zoekopdracht voor het kopen van een accountantskantoor neemt doorgaans 8 tot 16 maanden in beslag.

 

Hulp bij een accountantskantoor kopen
Hulp bij een accountantskantoor kopen
Wilt u meer informatie over het aankooptraject van een accountantskantoor?
Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Of bel ons direct 088-0278200
Gratis Quickscan