Bel ons 088 - 027 8200
Hulp bij de

Aankoop van een administratiekantoor

MaeS en Partners beschikt over een uitgebreid netwerk aan administratiekantoren, belastingadvieskantoren, salarisadministratiekantoren en trustkantoren.

Voor kantooreigenaren, starters, strategische of financiële investeerders die een administratiekantoor willen aankopen biedt MaeS en Partners de mogelijkheid tot een zoekopdracht.

Zoekopdracht

Met een Zoekopdracht komt u in contact met één of enkele kantoren die open staan voor verkoop. Als u nadere informatie over ons bedrijf of onze aanpak wenst dan staan onze consultants u graag te woord.

 

Stappenplan administratiekantoor kopen

1 – Kennismaken met MaeS en Partners
2 – Profielschets en marktbenadering
3 – Introductie geselecteerde kandidaat/kandidaten
4 – Informatie uitwisseling en voorstel
5 – Onderhandelingen en LOI
6 – Due Diligence, Koopovereenkomst en closing

"Als je me vraagt of ik MaeS en Partners zou aanbevelen, dan kan ik daar volmondig ‘ja’ op antwoorden. Ze kennen de markt goed, net als de partijen die op overnamepad zijn, dat maakt dat een traject relatief snel kan worden afgerond.”
Peter Kreft | Administratie en Belastingadviesbureau Overduin & Kreft
"Ik heb het contact met MaeS en Partners als plezierig en open ervaren. In alle stappen die genomen worden, word je meegenomen, waardoor je nooit voor verrassingen komt te staan. Dat is belangrijk, want een overnametraject is voor mij nieuw, daar heb ik geen ervaring mee.”
Bert Luchies | CSE Administratie Service
“De hoge verwachtingen die ik van MaeS en Partners had zijn uitgekomen. MaeS en Partners is een professionele organisatie, die een goede naam in de markt heeft."
Karel | Accountantskantoor Zuid-Nederland
“MaeS en Partners is open in de communicatie, alles wat ons vooraf werd verteld, klopte. Ook kregen we een juiste indicatie waar we qua verkoopprijs aan moesten denken. Dat alles gaf vertrouwen.”
Ben Hubbers | Tijssen cs Accountants en Adviseurs
"MaeS en Partners kwam al snel met een aantal geschikte kandidaten. Het kantoor beschikt over een perfect netwerk van kandidaat kopers, contacten die je moeilijk zelf kunt leggen."
Peter van den Bergh | Mullebergh
“MaeS en Partners kent de markt, weet wat er speelt en welke partijen bij ons passen. Dat bleek toen er vooral gezocht moest worden naar een overnamepartner met dezelfde cultuur.”
André Reintjes | Reintjes Advies

1- Kennismaken met MaeS en Partners

De afspraken over wat MaeS en Partners in welke fase doet en welke bijdrage van u wordt verwacht worden bondig en helder geformuleerd in de bemiddelingsovereenkomst. Om de continuïteit en kwaliteit te waarborgen werkt MaeS en Partners in teams. Het traject start met een  bijeenkomst, waarin MaeS en Partners de stappen toelicht en uw vragen beantwoordt.

2 – Profielschets en marktbenadering

Aan de hand van de profielschets selecteert MaeS en Partners potentiële kandidaten, benadert hen en gaat in gesprek.

 

 3 – Introductie geselecteerde kandidaat/kandidaten

Eén of enkele geselecteerde en gekwalificeerde kandidaten worden uitgenodigd voor een kennismaking met de opdrachtgever. MaeS en Partners (bege)leidt dit gesprek.

4 – Informatie uitwisseling en voorstel

Met één of enkele partijen vinden vervolggesprekken plaats. Nadere informatie wordt uitgewisseld. MaeS en Partners zal in deze fase de kandidaat vragen om een indicatief voorstel te doen op basis van specifieke uitgangspunten.

Hoe ziet een Zoekopdracht er in de praktijk uit?

 

5 – Onderhandelingen en LOI

MaeS en Partners zal in deze fase namens u een (tegen)voorstel formuleren en in onderhandeling treden. Het kan raadzaam zijn om een waardering van uw bedrijf te maken waarin de marktpotentie en synergievoordelen voor een specifieke koper zijn meegenomen.
Deze fase wordt afgesloten met een Overeenkomst op Hoofdlijnen of Letter of Intent (LOI).

6 – Due Diligence, Koopovereenkomst en closing

Na ondertekening van LOI zullen koper en verkoper in overleg een Due Diligence onderzoek uitvoeren en een Koopovereenkomst opstellen. MaeS en Partners managet dit proces en uw accountant en een door u gekozen jurist verzorgen dit traject. MaeS en Partners ziet er op toe dat de transactie op het moment van overdracht wordt uitgevoerd conform de afspraken (deal closing).
De doorlooptijd van een Gerichte Zoekopdracht is in de regel 8 tot 16 maanden.

Wenst u meer informatie?
Neem gerust contact met ons op

Of bel ons direct 088-0278200