Bel ons 088 - 027 8200

Onze werkwijze

MaeS en Partners is een onafhankelijk advieskantoor dat ondernemers begeleidt bij de aan- of verkoop van accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren.

Door onze sectorfocus begrijpen we het verdienmodel van onze cliënten, hebben we een uitgebreid netwerk en kennen we de fusie- en overnamemarkt goed. De sterke persoonlijke en zakelijke betrokkenheid is het uitgangspunt van onze dienstverlening.

Onze werkwijze Maes en Partners

Onze werkwijze onderscheidt zich door de volgende insteek:

De cliënt staat centraal

De cliënt bepaalt wat het goede moment is om haar of zijn kantoor te verkopen. Het gaat om de overdracht van vertrouwen en de cliënten hechten eraan dat het door hen op- of uitgebouwde bedrijf voor zowel personeel, klanten en henzelf in goede handen komt.
 

Menselijke benadering

Het vertrekpunt bij verkoper en koper zijn de personen bij de organisatie(s). Het is niet een bedrijf wat een ander bedrijf overneemt; het zijn de mensen van een organisatie die een verkoop of aankoop van een kantoor tot stand brengen en doen slagen.
 

Diepgaand motiefonderzoek

Een uiterst belangrijk onderdeel is het onderzoeken van de doelstellingen van de individuele kantooreigenaren. Deze kunnen variëren van persoon tot persoon. Het achterhalen van het motief van een verkoop of aankoop is vaak de sleutel tot succes.

 

 

Onze methode van werken MaeS en Partners

Analyse toegevoegde waarde van partijen voor een optimale match

In het zoeken en vinden van een, soms verrassende, passende match ligt de sterkte van MaeS en Partners. Inventarisatie van de toegevoegde waarde van de betrokken partijen naar elkaar toe maakt dat de trajecten makkelijker verlopen en ook de eindresultaten (prijs c.q. voorwaarden) beter zijn.
Strategie, synergie, portfolio, organisatie, management en personeel, bedrijfscultuur – de driver achter iedere overname is dat partijen samen beter af zijn dan ieder afzonderlijk en individueel.
 

De eigenaar beslist

De verkoop van haar of zijn onderneming heeft voor een eigenaar vaak een lange aanloop en het emotionele aspect speelt een rol.
Het gaat om uw toekomst en het is aan u om te beslissen of en door wie u zich laat adviseren en begeleiden.

Martin Noordzij - Klantcase MaeS en Partners verkoop kantoor
Nieuwint & Van Beek | Martin Noordzij
‘Snel, accuraat en geen verrassingen’
“Men kent de markt goed en had al snel contact gelegd met enkele geschikte kandidaten, dat is een sterk punt van MaeS en Partners. We zochten een overnamepartner die complementair aan ons kantoor zou zijn. Dat is gelukt. De club wordt op de huidige vestiging twee keer zo groot en dat biedt perspectief voor de toekomst.”
Robin Kok - Klantcase verkoop kantoor
Kok Fiscale Dienstverlening | Robin Kok
‘Bij MaeS en Partners kom je nooit voor verrassingen te staan’
Het traject via MaeS en Partners heeft Robin Kok als positief ervaren. “Wij kunnen nu weer vooruit. Zelf werk ik nog precies hetzelfde als voor de overname. Met het verschil dat we nu bij een club zitten die bij ons past. En dat geeft rust.”
Klantcase-Overduin-Kreft-overname administratiekantoor
Administratie en Belastingadviesbureau Overduin & Kreft | Peter Kreft
‘MaeS en Partners maakt waar wat men zegt’
Over de contacten met MaeS en Partners is Kreft tevreden. “Ze maken waar wat ze zeggen en dat is prettig. Voor ons is een overname geen dagelijkse kost en dan is het mooi dat je een partner treft die weet wat er speelt en wat je kunt verwachten. Dat is erg belangrijk in dit soort trajecten.”
Klantcase administratiekantoor verkopen
CSE Administratie Service | Bert Luchies
‘Als het goed voelt, waarom zou je dan verder kijken?’
“Vanaf het eerste moment dat wij in contact kwamen met MaeS en Partners, en dat was ver voordat we besloten dat we ons kantoor wilden verkopen, hadden we een goed gevoel bij het bureau.” Dat goede gevoel zette zich voort toen Bert Luchies vond dat het tijd werd om zijn kantoor daadwerkelijk te verkopen.
Klantcase accountantskantoor verkopen
Accountantskantoor Zuid-Nederland
‘Ze weten hoe ze een kantoor voor de goede prijs moeten verkopen’
“Het grootste voordeel van MaeS en Partners is dat ze over een enorm netwerk beschikken, waardoor je meer keuze hebt. En ze weten een kantoor altijd voor een goede prijs te verkopen. Dat betekent niet dat ik voor de hoogste prijs heb gekozen, maar voor de beste overnamepartner."
Ben Hubbers - Klantcase overname accountantskantoor
Tijssen cs Accountants en Adviseurs | Ben Hubbers
'We kregen het gevoel dat we onszelf konden blijven’
“Over het hele proces kan ik alleen maar tevreden zijn en het contact met MaeS en Partners was hartstikke goed. Dus ja, ik kan niet anders dan MaeS en Partners bij andere kantoren aanbevelen. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet is in dit soort processen van wezenlijk belang, daar zorgt MaeS en Partners voor. We zijn een klein kantoor met 36 medewerkers en steeds vaker zien we .....
Klantcase Mullebergh - verkoop accountantskantoor
Mullebergh | Peter van den Bergh
'Het moet klikken en dat was het geval'
“De investering die ik heb gedaan in de expertise van MaeS en Partners verdient zich terug door een goede dealstructuur. Zo hebben alle inspanningen geleid tot een resultaat waarmee ik voor 100 procent tevreden ben.”
Leo-en-Andre-Reintjes - Klantcase Reintjes Advies overname kantoor
Reintjes Advies | André Reintjes
'Laagdrempelig en een prettig persoonlijk contact'
"Door de uitgebreide kennis van de markt is MaeS en Partners in staat de juiste kandidaat te vinden. Ik adviseer collega ondernemers altijd om met MaeS en Partners in zee te gaan, wanneer ze op zoek zijn naar een overnamekandidaat.”
Henri Maas
Onze Partner
Wilt u meer weten over
onze werkwijze?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Of bel ons direct 088-0278200
Gratis Quickscan