Bel ons 088 - 027 8200
CSE Administratie Service | Bert Luchies

'Als het goed voelt, waarom zou je dan verder kijken?’

“Vanaf het eerste moment dat wij in contact kwamen met MaeS en Partners, en dat was ver voordat we besloten dat we ons kantoor wilden verkopen, hadden we een goed gevoel bij het bureau.” Dat goede gevoel zette zich voort toen Bert Luchies vond dat het tijd werd om zijn kantoor daadwerkelijk te verkopen.

Klantcase administratiekantoor verkopen

 

MaeS en Partners dacht vanaf het begin mee

‘Opvolging’ noemt hij als reden voor die stap. “Ik word een dagje ouder en dan ga je rondkijken wat de mogelijkheden zijn. Ik vond en vind het belangrijk dat de medewerkers in dezelfde omgeving verder moeten kunnen, de identiteit van ons kantoor mag niet veranderen. We staan dicht bij de klant, zijn geen afstandelijk kantoor, die cultuur willen we graag behouden en daarin dacht MaeS en Partners vanaf het begin mee.”

 

Overname relatief snel afgerond

Vanwege corona duurde het overnametraject weliswaar wat langer dan gepland, diverse gesprekken konden daardoor niet doorgaan, maar al met al vond Bert het traject relatief kort. “Ik denk dat de hele overname in een jaar is afgerond. Wat daarbij meespeelt is dat MaeS en Partners de zaken goed voor elkaar heeft. Zoals bijvoorbeeld de back-office, daardoor kan er snel worden geschakeld.”

 

Betrouwbaar advies en transparante begeleiding

“Ik heb het contact met MaeS en Partners als plezierig en open ervaren. In alle stappen die genomen worden, word je meegenomen, waardoor je nooit voor verrassingen komt te staan. Dat is belangrijk, want een overnametraject is voor mij nieuw, daar heb ik geen ervaring mee.” Of de aanpak van MaeS en Partners onderscheidend is kan hij daarom niet zeggen. “Ik heb geen referenties, maar het gevoel was meteen goed. En als het goed is, waarom zou je dan verder kijken? Om die reden zou ik MaeS en Partners dan ook altijd bij collega kantoorhouders aanbevelen.”

Zelf werkt Bert Luchies nog een tijdje door, is de bedoeling. “Ik stop op 1 januari 2025, maar zal daarna op projectmatige basis bezig blijven. Vooral bij klanten waar ik al vele tientallen jaren over de vloer kom. Dat werk kan ik dan doen in de wetenschap dat het kantoor in goede, nieuwe handen is. En dat geeft rust.”