Bel ons 088 - 027 8200
Hulp bij uw

Administratiekantoor verkopen

Uw administratiekantoor verkopen doet u maar één keer in uw leven. Dan is het kiezen van de juiste overnameconsultant een belangrijke beslissing. Een consultant die u en uw bedrijf begrijpt, de markt kent en een netwerk heeft, kan de juiste match maken en de best mogelijke deal realiseren. De investering in een goede consultant betaalt zich terug in de vorm van een hogere overnamesom, en betere en heldere voorwaarden.

MaeS en Partners is gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemers bij de verkoop van hun administratiekantoor. Wij hebben een leidende positie in Nederland in de fusie- en overnamemarkt binnen de accountancybranche. Gedurende meer dan 25 jaar hebben we 300+ succesvolle overnames gerealiseerd.

Onze ervaren consultants kunnen u adviseren over de mogelijkheden en marktontwikkelingen, en het verkooptraject begeleiden.

Administratiekantoor verkopen

 

Verkoopopdracht voor uw administratiekantoor

Heeft u besloten om uw administratiekantoor te verkopen, dan bieden wij de mogelijkheid tot een Verkoopopdracht. Door deze opdracht te verstrekken, behoudt u als eigenaar de controle. U kunt een zorgvuldige afweging maken tussen verschillende kandidaten om zo een goede toekomst van het administratiekantoor, het personeel, de klanten en uzelf te waarborgen. Tegelijkertijd streeft u naar een optimale exit en overnamesom.

 

 

Traject administratiekantoor verkopen in de praktijk

 
Infographic Verkoopopdracht administratiekantoor verkopen

”MaeS en Partners werkt snel, accuraat en neemt je mee in alle stappen die gezet worden. Je komt daardoor nooit voor verrassingen te staan en dat hebben wij als erg aangenaam ervaren.”
Martin Noordzij | Nieuwint & Van Beek
“MaeS en Partners komen hun afspraken altijd na en bewaken het proces optimaal. We zijn daarin goed begeleid en kwamen nooit voor een verrassing te staan. Met name de inhoudelijke kennis en kunde van MaeS en Partners zijn een pré.”
Robin Kok | Kok Fiscale Dienstverlening
"Als je me vraagt of ik MaeS en Partners zou aanbevelen, dan kan ik daar volmondig ‘ja’ op antwoorden. Ze kennen de markt goed, net als de partijen die op overnamepad zijn, dat maakt dat een traject relatief snel kan worden afgerond.”
Peter Kreft | Administratie en Belastingadviesbureau Overduin & Kreft
"Ik heb het contact met MaeS en Partners als plezierig en open ervaren. In alle stappen die genomen worden, word je meegenomen, waardoor je nooit voor verrassingen komt te staan. Dat is belangrijk, want een overnametraject is voor mij nieuw, daar heb ik geen ervaring mee.”
Bert Luchies | CSE Administratie Service
“De hoge verwachtingen die ik van MaeS en Partners had zijn uitgekomen. MaeS en Partners is een professionele organisatie, die een goede naam in de markt heeft."
Karel | Accountantskantoor Zuid-Nederland
“MaeS en Partners is open in de communicatie, alles wat ons vooraf werd verteld, klopte. Ook kregen we een juiste indicatie waar we qua verkoopprijs aan moesten denken. Dat alles gaf vertrouwen.”
Ben Hubbers | Tijssen cs Accountants en Adviseurs
"MaeS en Partners kwam al snel met een aantal geschikte kandidaten. Het kantoor beschikt over een perfect netwerk van kandidaat kopers, contacten die je moeilijk zelf kunt leggen."
Peter van den Bergh | Mullebergh
“MaeS en Partners kent de markt, weet wat er speelt en welke partijen bij ons passen. Dat bleek toen er vooral gezocht moest worden naar een overnamepartner met dezelfde cultuur.”
André Reintjes | Reintjes Advies

1 – Kennismaken met MaeS en Partners

Voor aanvang van de Verkoopopdracht hebben de meeste eigenaren die hun administratiekantoor willen verkopen, onze consultant vaak meerdere keren gesproken.

De afspraken over de samenwerking worden bondig en helder geformuleerd in de bemiddelingsovereenkomst. In de indicatieve planning wordt omschreven wat MaeS en Partners in welke fase van de verkoop van uw administratiekantoor doet en welke bijdrage van u wordt verwacht. Om de continuïteit en kwaliteit te waarborgen werkt MaeS en Partners in teams.

Het verkooptraject van uw administratiekantoor start met een kick-off bijeenkomst, waarin we alle komende stappen toelichten en uw vragen beantwoorden.

 

2 – Informatie analyseren en memorandum maken

In de tweede fase analyseert MaeS en Partners de door u aangeleverde informatie over de onderneming. MaeS en Partners stelt in overleg met de klant een Informatie Memorandum (IM) en een (anoniem) Investment Proposal (IP) op. Het is mogelijk in deze fase een indicatieve waardebepaling te maken van het administratiekantoor.

MaeS en Partners stappenplan administratiekantoor verkopen

3 – Marktverkenning in de accountancy branche

MaeS en Partners beschikt over een uitstekend netwerk en een uitgebreide database met potentiële kopers. Wij stellen een long en short list samen van kandidaten, verzamelen nadere informatie en bereiden de marktbenadering voor.

 

4 – Potentiële kopers administratiekantoor benaderen

MaeS en Partners benadert in deze fase een groot aantal geselecteerde kandidaten. Omdat grote investeerders dagelijks door meerdere verkopers van administratiekantoren worden benaderd, is het netwerk aan persoonlijke contacten en de reputatie van MaeS en Partners essentieel.

Na uitwisseling van het Investment Proposal en de geheimhoudingsverklaring, wordt het Informatie Memorandum verstuurd.

De consultant treedt namens u in overleg met de kandidaten om het Informatie Memorandum toe te lichten en van gedachten te wisselen hoe de potentiële kopers tegen de overname van uw administratiekantoor aankijken. Over deze gesprekken wordt u geïnformeerd.

Bemiddeling administratiekantoor verkopen

5 – Introductie van geselecteerde kandidaten/potentiële kopers administratiekantoor

Op basis van uw selectie worden de geselecteerde en gekwalificeerde kandidaten uitgenodigd voor een kennismaking met de eigenaar van het administratiekantoor. MaeS en Partners (bege)leidt deze gesprekken en de eigenaar verzorgt een management presentatie die gezamenlijk wordt voorbereid.

Met één of enkele partijen vinden vervolggesprekken plaats. MaeS en Partners formuleert in deze fase namens u een voorstel of de kandidaat vraagt om op basis van specifieke uitgangspunten een indicatief voorstel te doen voor het administratiekantoor.

 

6 – Onderhandelingen en LOI

U beslist met welke kandidaat of kandidaten er onderhandeld wordt op basis van de gesprekken en het indicatieve voorstel.

MaeS en Partners adviseert u hierbij en treedt namens u in onderhandeling. In deze fase van het verkooptraject kan het raadzaam zijn om een waardering van uw administratiekantoor te maken waarin de synergievoordelen en marktpotentie voor een specifieke koper zijn meegenomen.

Deze fase wordt afgesloten met een Overeenkomst op Hoofdlijnen of Letter of Intent (LOI).

Advies bij administratiekantoor verkopen

7 – Due Diligence, Koopovereenkomst en closing

Na ondertekening van de LOI zullen koper en verkoper in overleg een Due Diligence onderzoek uitvoeren en een Koopovereenkomst opstellen voor het administratiekantoor. MaeS en Partners managet dit proces. Eventueel kan een door u gekozen jurist het traject begeleiden.

MaeS en Partners beschikt over een Derden rekening en ziet erop toe dat de transactie op het moment van overdracht wordt uitgevoerd conform de afspraken (deal closing).

De doorlooptijd van een Verkoopopdracht voor het verkopen van een administratiekantoor is circa 6 tot 12 maanden.

Martin Noordzij - Klantcase MaeS en Partners verkoop kantoor
Nieuwint & Van Beek | Martin Noordzij
‘Snel, accuraat en geen verrassingen’
“Men kent de markt goed en had al snel contact gelegd met enkele geschikte kandidaten, dat is een sterk punt van MaeS en Partners. We zochten een overnamepartner die complementair aan ons kantoor zou zijn. Dat is gelukt. De club wordt op de huidige vestiging twee keer zo groot en dat biedt perspectief voor de toekomst.”
Robin Kok - Klantcase verkoop kantoor
Kok Fiscale Dienstverlening | Robin Kok
‘Bij MaeS en Partners kom je nooit voor verrassingen te staan’
Het traject via MaeS en Partners heeft Robin Kok als positief ervaren. “Wij kunnen nu weer vooruit. Zelf werk ik nog precies hetzelfde als voor de overname. Met het verschil dat we nu bij een club zitten die bij ons past. En dat geeft rust.”
Klantcase-Overduin-Kreft-overname administratiekantoor
Administratie en Belastingadviesbureau Overduin & Kreft | Peter Kreft
‘MaeS en Partners maakt waar wat men zegt’
Over de contacten met MaeS en Partners is Kreft tevreden. “Ze maken waar wat ze zeggen en dat is prettig. Voor ons is een overname geen dagelijkse kost en dan is het mooi dat je een partner treft die weet wat er speelt en wat je kunt verwachten. Dat is erg belangrijk in dit soort trajecten.”
Klantcase administratiekantoor verkopen
CSE Administratie Service | Bert Luchies
‘Als het goed voelt, waarom zou je dan verder kijken?’
“Vanaf het eerste moment dat wij in contact kwamen met MaeS en Partners, en dat was ver voordat we besloten dat we ons kantoor wilden verkopen, hadden we een goed gevoel bij het bureau.” Dat goede gevoel zette zich voort toen Bert Luchies vond dat het tijd werd om zijn kantoor daadwerkelijk te verkopen.
Klantcase accountantskantoor verkopen
Accountantskantoor Zuid-Nederland
‘Ze weten hoe ze een kantoor voor de goede prijs moeten verkopen’
“Het grootste voordeel van MaeS en Partners is dat ze over een enorm netwerk beschikken, waardoor je meer keuze hebt. En ze weten een kantoor altijd voor een goede prijs te verkopen. Dat betekent niet dat ik voor de hoogste prijs heb gekozen, maar voor de beste overnamepartner."
Ben Hubbers - Klantcase overname accountantskantoor
Tijssen cs Accountants en Adviseurs | Ben Hubbers
'We kregen het gevoel dat we onszelf konden blijven’
“Over het hele proces kan ik alleen maar tevreden zijn en het contact met MaeS en Partners was hartstikke goed. Dus ja, ik kan niet anders dan MaeS en Partners bij andere kantoren aanbevelen. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet is in dit soort processen van wezenlijk belang, daar zorgt MaeS en Partners voor. We zijn een klein kantoor met 36 medewerkers en steeds vaker zien we .....
Klantcase Mullebergh - verkoop accountantskantoor
Mullebergh | Peter van den Bergh
'Het moet klikken en dat was het geval'
“De investering die ik heb gedaan in de expertise van MaeS en Partners verdient zich terug door een goede dealstructuur. Zo hebben alle inspanningen geleid tot een resultaat waarmee ik voor 100 procent tevreden ben.”
Leo-en-Andre-Reintjes - Klantcase Reintjes Advies overname kantoor
Reintjes Advies | André Reintjes
'Laagdrempelig en een prettig persoonlijk contact'
"Door de uitgebreide kennis van de markt is MaeS en Partners in staat de juiste kandidaat te vinden. Ik adviseer collega ondernemers altijd om met MaeS en Partners in zee te gaan, wanneer ze op zoek zijn naar een overnamekandidaat.”
Onno Jol
Onze Partner
Wilt u meer informatie over het verkooptraject van een administratiekantoor?
Neem contact op met ons

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Of bel direct 088-0278210
Gratis Quickscan