Bel ons 088 - 027 8200
Hulp bij een

Strategische partner zoeken

Met de juiste strategische partner kunt u uw slagkracht vergroten, nieuwe en grotere klanten verwerven, nieuwe medewerkers aantrekken, uw aanbod verbreden, expertise vergroten, de concurrentie voorblijven, investeren in nieuwe technologie en/of schaalvoordelen benutten.

MaeS en Partners is onafhankelijk en als geen ander kennen we de partijen die actief op zoek zijn, hun visie en organisatiemodel en wijze van waardering. Met gerichte marktkennis en een groot netwerk helpen wij uw bedrijf bij het vinden van een goede strategische partner.

Strategische partner zoeken

Verken meerdere kandidaten voor strategisch partnerschap

Een groot aantal strategische investeerders en financiële investeerders is inmiddels actief in de markt of probeert een positie te verwerven of uit te bouwen. Hoewel alle kantoren voor een belangrijk deel dezelfde diensten leveren, zijn er grote verschillen in bedrijfscultuur, organisatie, model van aansturing, aanpak en waardebepaling voor de overnamesom. Accountants- of administratiekantoren die overwegen zich aan te sluiten bij een strategische of financiële partner doen er daarom goed aan zich te oriënteren op meerdere kandidaten.

Traject Verkoopopdracht Strategische partner zoeken in de praktijk

 
Infographic strategische partner zoeken

”MaeS en Partners werkt snel, accuraat en neemt je mee in alle stappen die gezet worden. Je komt daardoor nooit voor verrassingen te staan en dat hebben wij als erg aangenaam ervaren.”
Martin Noordzij | Nieuwint & Van Beek
“MaeS en Partners komen hun afspraken altijd na en bewaken het proces optimaal. We zijn daarin goed begeleid en kwamen nooit voor een verrassing te staan. Met name de inhoudelijke kennis en kunde van MaeS en Partners zijn een pré.”
Robin Kok | Kok Fiscale Dienstverlening
"Als je me vraagt of ik MaeS en Partners zou aanbevelen, dan kan ik daar volmondig ‘ja’ op antwoorden. Ze kennen de markt goed, net als de partijen die op overnamepad zijn, dat maakt dat een traject relatief snel kan worden afgerond.”
Peter Kreft | Administratie en Belastingadviesbureau Overduin & Kreft
"Ik heb het contact met MaeS en Partners als plezierig en open ervaren. In alle stappen die genomen worden, word je meegenomen, waardoor je nooit voor verrassingen komt te staan. Dat is belangrijk, want een overnametraject is voor mij nieuw, daar heb ik geen ervaring mee.”
Bert Luchies | CSE Administratie Service
“De hoge verwachtingen die ik van MaeS en Partners had zijn uitgekomen. MaeS en Partners is een professionele organisatie, die een goede naam in de markt heeft."
Karel | Accountantskantoor Zuid-Nederland
“MaeS en Partners is open in de communicatie, alles wat ons vooraf werd verteld, klopte. Ook kregen we een juiste indicatie waar we qua verkoopprijs aan moesten denken. Dat alles gaf vertrouwen.”
Ben Hubbers | Tijssen cs Accountants en Adviseurs
"MaeS en Partners kwam al snel met een aantal geschikte kandidaten. Het kantoor beschikt over een perfect netwerk van kandidaat kopers, contacten die je moeilijk zelf kunt leggen."
Peter van den Bergh | Mullebergh
“MaeS en Partners kent de markt, weet wat er speelt en welke partijen bij ons passen. Dat bleek toen er vooral gezocht moest worden naar een overnamepartner met dezelfde cultuur.”
André Reintjes | Reintjes Advies

1 – Kennismaken met MaeS en Partners

Voorafgaand aan de verkoopopdracht hebben de meeste klanten vaak meerdere malen met onze consultant gesproken. De samenwerkingsafspraken worden vastgelegd in de bemiddelingsovereenkomst. In de indicatieve planning wordt aangegeven welke stappen MaeS en Partners in welke fase onderneemt en welke bijdrage van u wordt verwacht. Om de continuïteit en kwaliteit te waarborgen, werkt MaeS en Partners in teams. Het traject vangt aan met een bijeenkomst waarin MaeS en Partners de stappen uiteenzet en vragen beantwoordt.

 

2 – Informatie analyse en Informatiememorandum

In deze fase analyseert MaeS en Partners de door u aangeleverde informatie over de onderneming. MaeS en Partners stelt in overleg met u een Informatie Memorandum (IM) en een (anoniem) Investment Proposal (IP) op.

MaeS en Partners - Hulp bij strategische partner zoeken

3 – Marktverkenning strategische partijen

MaeS en Partners beschikt over een uitstekend netwerk en een uitgebreide database met potentiële strategische partners. MaeS en Partners stelt een long en short list samen van kandidaten, verzamelt nadere informatie en bereidt de marktbenadering voor.

 

4- Potentiele strategische partijen benaderen

In deze fase benadert MaeS en Partners potentiële partijen en voert namens u oriënterende gesprekken. Hierover rapporteert MaeS en Partners aan u, waarna u akkoord geeft (GO, NO GO) voor de volgende fase.

Aansluiten strategische partner

5 – Introductie van geselecteerde strategische partners

Gekwalificeerde partijen worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. MaeS en Partners (be)geleidt deze gesprekken. Met één of enkele partijen vinden vervolggesprekken plaats. MaeS en Partners zal in deze fase namens uw bedrijf een voorstel formuleren of de partij vragen om op basis van specifieke uitgangspunten een indicatief voorstel te doen.

 

6 – Onderhandelingen en overeenkomst (lOI)

Op basis van de gesprekken en het indicatieve voorstel bepaalt u met welke partij(en) in onderhandeling wordt getreden. MaeS en Partners adviseert u hierbij en gaat namens u de onderhandelingen aan. Het kan verstandig zijn om een waardering van uw kantoor te laten uitvoeren, waarbij de marktpotentie en synergievoordelen voor een specifieke koper worden meegenomen. Deze fase van het traject wordt afgesloten met een Overeenkomst op Hoofdlijnen of Letter of Intent (LOI).

Strategisch partnerschap

7 – Due Diligence, Koopovereenkomst en deal sluiten

Na ondertekening van de LOI voeren koper en verkoper in overleg een Due Diligence-onderzoek uit en stellen een Koopovereenkomst op. De verantwoordelijkheid voor de Due Diligence en de Koopovereenkomst ligt bij koper en verkoper. MaeS en Partners beheert dit proces, terwijl uw accountant en een door u gekozen jurist het traject verzorgen. MaeS en Partners ziet erop toe bij de overdracht dat de transactie wordt uitgevoerd conform de gemaakte afspraken (deal closing).

De doorlooptijd van een gerichte verkoopopdracht voor het zoeken naar een strategische partner bedraagt doorgaans 6 tot 9 maanden.

 

 

Onno Jol
Onze Partner
Wilt u meer informatie of een gratis adviesgesprek?
Neem contact met ons op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Gratis quickscan