Bel ons 088 - 027 8200
Hulp bij uw

Accountantskantoor verkopen

Veel eigenaren verkopen hun accountantskantoor maar één keer in hun leven. Bij de beslissing om uw accountantskantoor te verkopen en daarna het besluit aan wie u uw accountantskantoor verkoopt, strijden rationele en emotionele overwegingen om voorrang.

MaeS en Partners begeleidt ondernemers bij de verkoop van hun accountantskantoor, (salaris)administratiekantoor of belastingadvieskantoor. Wij hebben een leidende positie in Nederland op het gebied van fusies en overnames binnen de accountancysector. In ons ruim 25-jarig bestaan hebben wij meer dan 300 succesvolle overnames begeleid.

Onze consultants hebben de expertise en ervaring om u adequaat te adviseren over de mogelijkheden en marktontwikkelingen, en om het verkooptraject professioneel te begeleiden.

Accountantskantoor verkopen


Verkoopopdracht voor uw accountantskantoor

Eigenaren die hun accountantskantoor verkopen zijn bij MaeS en Partners in goede handen. Heeft u de keuze gemaakt om het accountantskantoor te verkopen, dan bieden wij de mogelijkheid tot een Verkoopopdracht. Door het verstrekken van een Verkoopopdracht neemt u als eigenaar het heft in eigen hand. U maakt een afweging tussen een aantal passende kandidaten om een goede toekomst voor het accountantskantoor, het personeel, de klanten en uzelf te waarborgen, en tegelijkertijd een optimale exit en overnamesom te realiseren.

 

Traject accountantskantoor verkopen in de praktijk

 

Infographic verkoopopdracht accountantskantoor verkopen

”MaeS en Partners werkt snel, accuraat en neemt je mee in alle stappen die gezet worden. Je komt daardoor nooit voor verrassingen te staan en dat hebben wij als erg aangenaam ervaren.”
Martin Noordzij | Nieuwint & Van Beek
“MaeS en Partners komen hun afspraken altijd na en bewaken het proces optimaal. We zijn daarin goed begeleid en kwamen nooit voor een verrassing te staan. Met name de inhoudelijke kennis en kunde van MaeS en Partners zijn een pré.”
Robin Kok | Kok Fiscale Dienstverlening
"Als je me vraagt of ik MaeS en Partners zou aanbevelen, dan kan ik daar volmondig ‘ja’ op antwoorden. Ze kennen de markt goed, net als de partijen die op overnamepad zijn, dat maakt dat een traject relatief snel kan worden afgerond.”
Peter Kreft | Administratie en Belastingadviesbureau Overduin & Kreft
"Ik heb het contact met MaeS en Partners als plezierig en open ervaren. In alle stappen die genomen worden, word je meegenomen, waardoor je nooit voor verrassingen komt te staan. Dat is belangrijk, want een overnametraject is voor mij nieuw, daar heb ik geen ervaring mee.”
Bert Luchies | CSE Administratie Service
“De hoge verwachtingen die ik van MaeS en Partners had zijn uitgekomen. MaeS en Partners is een professionele organisatie, die een goede naam in de markt heeft."
Karel | Accountantskantoor Zuid-Nederland
“MaeS en Partners is open in de communicatie, alles wat ons vooraf werd verteld, klopte. Ook kregen we een juiste indicatie waar we qua verkoopprijs aan moesten denken. Dat alles gaf vertrouwen.”
Ben Hubbers | Tijssen cs Accountants en Adviseurs
"MaeS en Partners kwam al snel met een aantal geschikte kandidaten. Het kantoor beschikt over een perfect netwerk van kandidaat kopers, contacten die je moeilijk zelf kunt leggen."
Peter van den Bergh | Mullebergh
“MaeS en Partners kent de markt, weet wat er speelt en welke partijen bij ons passen. Dat bleek toen er vooral gezocht moest worden naar een overnamepartner met dezelfde cultuur.”
André Reintjes | Reintjes Advies

1 – Kennismaking met MaeS en Partners

De meeste eigenaren die hun accountantskantoor willen verkopen, hebben voor aanvang van de Verkoopopdracht vaak meerdere keren gesproken met onze consultant.

In de bemiddelingsovereenkomst worden de afspraken over de samenwerking bondig en helder geformuleerd. Wat MaeS en Partners in welke fase van de verkoop van uw accountantskantoor doet en welke bijdrage van u wordt verwacht, wordt beschreven in de indicatieve planning. MaeS en Partners werkt in teams om de kwaliteit en continuïteit te waarborgen.

Het verkooptraject van uw accountantskantoor start met een kick-off bijeenkomst, waarin we alle komende stappen toelichten en vragen beantwoorden.

 

2 – Informatie analyse en memorandum maken

De door u aangeleverde informatie over de onderneming, analyseert MaeS en Partners in de tweede fase. In overleg met de klant stelt MaeS en Partners een Informatie Memorandum (IM) en een (anoniem) Investment Proposal (IP) op. Een indicatieve waardebepaling maken van het accountantskantoor is mogelijk in deze fase.

Bemiddeling accountantskantoor verkopen

3 – Marktverkenning

MaeS en Partners beschikt over een uitstekend netwerk en een uitgebreide database met potentiële kopers. We stellen zowel een longlist als een shortlist van kandidaten samen, verzamelen aanvullende informatie en bereiden de marktbenadering voor.

 

4 – Potentiële kopers accountantskantoor benaderen

MaeS en Partners benadert een groot aantal geselecteerde kandidaten in deze fase. Het netwerk aan persoonlijke contacten en de reputatie van MaeS en Partners is essentieel, omdat grote investeerders dagelijks door meerdere verkopers van accountantskantoren worden benaderd.

Na uitwisseling van de geheimhoudingsverklaring en het Investment Proposal, zal het Informatie Memorandum worden verstuurd.

De consultant treedt namens u in overleg met de kandidaten. We lichten het Informatie Memorandum toe en wisselen van gedachten hoe de potentiële kopers tegen de overname van uw accountantskantoor aankijken. U wordt geïnformeerd over deze gesprekken.

Stappenplan accountantskantoor verkopen

5 – Introductie van kandidaten/potentiële kopers accountantskantoor

Op basis van uw selectie worden de geselecteerde en gekwalificeerde kandidaten uitgenodigd voor een kennismaking met de eigenaar van het accountantskantoor. MaeS en Partners (bege)leidt deze gesprekken en de eigenaar verzorgt een management presentatie die gezamenlijk wordt voorbereid.

Met één of enkele partijen vinden vervolggesprekken plaats. MaeS en Partners zal in deze fase namens u een voorstel formuleren of de kandidaat vragen om op basis van specifieke uitgangspunten een indicatief voorstel te doen voor het accountantskantoor.

 

6 – Onderhandeling en LOI

U bepaalt met welke kandida(a)t(en) in onderhandeling wordt getreden op basis van de gesprekken en het indicatieve voorstel.

MaeS en Partners treedt namens u in onderhandeling en adviseert u hierbij. Het kan raadzaam zijn om in deze fase van het verkooptraject een waardering van uw accountantskantoor te maken waarin de synergievoordelen en marktpotentie voor een specifieke koper zijn meegenomen.

Deze fase wordt afgesloten met een Overeenkomst op Hoofdlijnen of Letter of Intent (LOI).

Advies bij accountantskantoor verkopen

 

7 – Due Diligence, Koopovereenkomst en deal closing

Na ondertekening van de LOI zullen koper en verkoper in overleg een Due Diligence onderzoek uitvoeren en een Koopovereenkomst opstellen voor het accountantskantoor. MaeS en Partners managet dit proces, en eventueel kan een door u gekozen jurist het traject begeleiden.

MaeS en Partners beschikt over een Derden rekening en ziet erop toe dat de transactie conform de afspraken wordt uitgevoerd op het moment van overdracht (deal closing).

De doorlooptijd van een Verkoopopdracht voor het verkopen van een accountantskantoor is circa 6 tot 12 maanden.

“Bedankt voor het noemen van de betreffende naam.
Goede mensen noemen op de juiste tijd de best passende oplossingen en jij deed dat die dag.”

 

Paul Blokland | Ad Fundum

 

 

Onno Jol
Onze Partner
Wilt u meer informatie over het verkooptraject van een accountantskantoor?
Neem contact op met ons

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Of bel direct 088-0278210
Gratis Quickscan