Bel ons 088 - 027 8200

Waardebepaling
accountantskantoor &
administratiekantoor

Wilt u een waardebepaling van uw accountantskantoor of administratiekantoor om te weten hoeveel uw kantoor waard is? Bijvoorbeeld, omdat u een exit overweegt, een strategische partner wilt aantrekken of inzicht wilt in de financiële gezondheid van uw bedrijf?

MaeS en Partners is dé specialist als het gaat om een nauwkeurige waardebepaling voor uw accountantskantoor of administratiekantoor. Op basis van een analyse van uw bedrijfsgegevens en diverse waarderingsmethodieken maken wij een gedetailleerde waarderingsrapportage van uw bedrijf.

Waardebepaling administratiekantoor

Een juiste waardebepaling van uw kantoor is essentieel

Door de waarde van uw accountants- of administratiekantoor te kennen, kunt u strategische beslissingen nemen en uw bedrijf beter positioneren voor groei en succes. Wilt u uw accountants- of administratiekantoor verkopen of een strategische partner aantrekken? Met de juiste waardering kunt u een realistische prijs bepalen en een eerlijke deal sluiten. Wilt u inzicht in hoe uw bedrijf presteert? Een waardebepaling helpt bij het in kaart brengen van eventuele zwakke punten, zodat u maatregelen kunt nemen om deze te verbeteren.

 

Het doel en moment van de waardebepaling zijn bepalend

Hoe gek het ook klinkt: het doel van de waardebepaling en het moment bepalen de methodiek en uitkomst van de waardering van uw onderneming. Hieronder maken we met enkele voorbeelden duidelijk waarom dit zo is.

 

Waardering bij toetreding, uitkoop en waardeontwikkeling

Wordt de waardering gebruikt om een nieuwe participant te laten toetreden of een bestaande uit te kopen? Of om de waardeontwikkeling van de onderneming in de tijd te meten of ondernemingen te vergelijken? Dan ligt het accent op (het bepalen van) de uitgangspunten en de methodiek. Het gaat in dat geval om de transparantie en consistentie. Wanneer belanghebbenden het erover eens zijn welke financiële gegevens meetellen, kan de waarde van de onderneming(en) volgens een overeengekomen formule worden bepaald.

 

Waardebepaling accountantskantoor

Waardering bij verkoop van een accountantskantoor of administratiekantoor

Wordt de waardering gebruikt tijdens de onderhandelingen met een specifieke koper? Dan ligt het accent op het maximeren van de overnamesom. De overnamesom hangt samen met de eigenschappen van uw bedrijf, maar ook met de eigenschappen van de koper en met de dealstructuur. Met de juiste strategische partner profiteert de onderneming optimaal van synergievoordelen. En met de juiste dealstructuur realiseert u als eigenaar de hoogst mogelijke opbrengst.

 

Waarderingsmethodieken in de accountancysector

Om een waarderingsrapportage te maken maakt MaeS en Partners gebruik van de volgende methodieken: Vergelijkingsmethode, Terugverdientijd, Discounted Casflow (DCF), Return on Investment (ROI) en de Multi methode.

 

Wat is mijn bedrijf waard?

Zoekt u een betrouwbare waardebepalingsexpert om uw bedrijf te laten waarderen? MaeS en Partners is expert in het uitvoeren van waardebepalingen van accountants- en administratiekantoren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wat is mijn bedrijf waard
Henri Maas
Onze Partner
Ik wil graag meer informatie over een
waardebepaling accountants- of administratiekantoor

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Of bel ons direct 088-0278200
Gratis Quickscan