Bel ons 088 - 027 8200
Tijssen cs Accountants en Adviseurs

'We kregen het gevoel dat we onszelf konden blijven’

Het was niet Ben Hubbers die MaeS en Partners benaderde toen hij plannen had voor een overname, maar andersom. “Klopt, we kregen een telefoontje van MaeS en Partners. Ze hadden contact met een partij die een overnamekandidaat zocht. Precies op het moment dat wij nadachten over de toekomst van ons kantoor.” Het leeftijdsverschil tussen Ben en de overige vennoten speelde daarin een rol, “maar ook de continuïteit van het kantoor.”

Ben Hubbers

“We zijn een klein kantoor met 36 medewerkers en steeds vaker zien we dat onze klanten over de grens actief zijn. Dan is het prettig een partner te hebben die internationaal actief is en waar je een beroep op kunt doen op momenten dat het nodig is. Verder zijn we volkomen vrij om te werken zoals we altijd hebben gedaan.”

In het verleden had Hubbers al eens een ander bureau over de vloer gehad. “Maar, hun aanpak is anders dan die van MaeS en Partners. Er werd ons toen verteld dat we als klein kantoor geen toekomst meer hadden. Maes en Partners pakte dat anders aan: Kleine kantoren hebben toekomst, maar dat wordt op een andere manier ingestoken. Dat sprak aan, vooral omdat we het gevoel hadden dat we onszelf konden blijven.”

De gesprekken met de overnamekandidaat verliepen vlot. “MaeS en Partners is open in de communicatie, alles wat ons vooraf werd verteld, klopte. Ook kregen we een juiste indicatie waar we qua verkoopprijs aan moesten denken. Dat alles gaf vertrouwen.”

“We durfden met een gerust hart onze medewerkers te informeren. ‘Waar gaan die mensen dan zitten’, was een van de vragen. Nou, nergens. Tijdens de functioneringsgesprekken kregen we vervolgens vaak te horen dat de medewerkers het bijzonder vonden dat het kantoor was overgenomen, maar dat ze daar niets van merkten.”

“Over het hele proces kan ik alleen maar tevreden zijn en het contact met MaeS en Partners was hartstikke goed. Dus ja, ik kan niet anders dan MaeS en Partners bij andere kantoren aanbevelen. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet is in dit soort processen van wezenlijk belang, daar zorgt MaeS en Partners voor.”