Bel ons 088 - 027 8200
Uw kantoor verkopen:

Wat is de juiste
timing en wat kan ik van de overnamesom verwachten?

Exit strategie administratiekantoor verkopen

 

Exit strategie: het juiste moment bepalen voor verkoop van uw kantoor

Iedere ondernemer is af en toe bezig met de exit-strategie en de vragen daarbij zijn “wat is de juiste timing?” en “wat kan ik van de overnamesom verwachten?”

We kunnen diverse externe omstandigheden benoemen die de timing bepalen bij uw kantoor verkopen, variërend van de hogere rentestand tot economische groei of toenemende concurrentie tot een unieke kans. De voornaamste overweging bij de timing is echter dicht bij huis: dat bent U zelf. U bepaalt zelf of de bezieling en energie er is, u de juiste persoon bent voor de levensfase van de onderneming, de onderneming past bij uw levensfase, u de verkoopkans voorbij laat gaan of erop in springt.

 

Welke factoren beïnvloeden de overnamesom?

De overnamesom hangt globaal af van een drietal factoren:

In de eerste plaats hangt dit af van de eigenschappen van uw eigen bedrijf.
Dit zijn dezelfde eigenschappen die bij de bedrijfsscan of een bedrijfswaardering worden meegenomen. Het zijn zaken die u zelf kunt beïnvloeden.

In de tweede plaats hangt de overnamesom samen met de eigenschappen van de koper. Voor de koper die met de acquisitie synergievoordelen weet te benutten of zich entree verschaft tot een nieuwe markt is uw bedrijf meer waard dan voor een ander. Een overnameconsultant met sectorkennis kan u helpen met het vinden van de juiste match bij de verkoop van uw kantoor.

In de derde plaats is de dealstructuur van belang. Afhankelijk van uw situatie en motieven en de koper kan het voordelig zijn om bijvoorbeeld het bedrijf gefaseerd te verkopen. Ook op dit punt kan uw consultant u adequaat begeleiden.

Dit kennisartikel
Delen

Naar overzicht
Download hier dit kennisartikel
Wat is de juiste timing en wat kan ik van de overnamesom verwachten?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Gratis quickscan