Bel ons 088 - 027 8200
Administratie en Belastingadviesbureau Overduin & Kreft | Peter Kreft

‘MaeS en Partners maakt waar wat men zegt’

Het feit dat MaeS en Partners een relatief grote organisatie is, gaf voor Peter Kreft en compagnon Piet Overduin de doorslag om met het bureau in zee te gaan. “We hebben met meer kandidaten gesproken, maar MaeS en Partners kwam met een goed verhaal en we hoorden vanuit de markt positieve verhalen”, zegt Peter Kreft.

Klantcase Overduin & Kreft overname administratiekantoor

 

Soepele overgang met tevreden personeel en klanten

Het eerste contact dateerde overigens al van zo’n 10 jaar geleden, “maar dat was vooral informeel.” Totdat Kreft en Overduin gingen nadenken over hun opvolging en de continuïteit van het kantoor. “Het belang van de medewerkers en de klanten stond daarbij centraal. Om die reden zijn we blij dat we vorig jaar door een administratiekantoor zijn overgenomen. Dat zijn we zelf ook en mede daardoor is er voor iedereen weinig veranderd.”

“Natuurlijk was het personeel even overvallen, toen we met de mededeling van onze verkoopplannen kwamen, maar iedereen is gebleven. Sterker nog, er werken inmiddels meer mensen.” En dat geldt ook voor de klanten die zonder uitzondering positief reageerden. “We moesten wel even uitleggen wat er ging gebeuren, maar dat vonden we niet erg.”

 

Dankzij MaeS en Partners verliep de overname succesvol

Over de contacten met MaeS en Partners is Kreft tevreden. “Ze maken waar wat ze zeggen en dat is prettig. Voor ons is een overname geen dagelijkse kost en dan is het mooi dat je een partner treft die weet wat er speelt en wat je kunt verwachten. Dat is erg belangrijk in dit soort trajecten.”

Overigens verliep de verkoop niet van een leien dakje. Kreft: ”Met de eerste kandidaat kwamen we er uiteindelijk niet uit, dat lag niet aan MaeS en Partners, maar aan de overnamepartner. Dat heeft MaeS en Partners vervolgens goed opgepakt en met de volgende partij waren we er in twee maanden uit.”

”Dus, als je me vraagt of ik MaeS en Partners zou aanbevelen, dan kan ik daar volmondig ‘ja’ op antwoorden. Ze kennen de markt goed, net als de partijen die op overnamepad zijn, dat maakt dat een traject relatief snel kan worden afgerond.”