Bel ons 088 - 027 8200
Waarop letten bij verkoop:

Welke typen kopers zijn er?

We onderscheiden een viertal typen kopers. Bij de selectie voor een passende match voor de verkoop van een kantoor is het van belang om de motieven van kopers te kennen om voor- en nadelen af te wegen.

Advies bij administratiekantoor kopen

 

Ondernemers

Een ondernemer is een persoon die uw kantoor overneemt om deze zelfstandig voort te zetten. In plaats van zelf op te bouwen kiest de ondernemer ervoor om een investering te doen en in uw voetsporen te treden om het bedrijf uit te bouwen.

 

Strategische investeerders

Een strategische investeerder is reeds actief in uw of een aanverwant marktsegment. Binnen de accountancy sector zijn er enerzijds lokale en anderzijds internationale generalisten of specialisten. Lokale kopers beogen veelal synergievoordelen te behalen, terwijl internationale partijen tot doel hebben om nieuwe markten te betreden of hun portfolio voor bestaande klanten uit te breiden.

 

Financiële investeerders

Een financiële investeerder is meestal een participatiemaatschappij.
Deze partijen kijken vooral naar het huidige en toekomstige rendement. Financiële investeerders nemen geen managementrol in en richten zich op de strategie en het financiële management van uw onderneming.

 

Management Buy In (MBI) of Buy Out (MBO)

Van Management Buy In (MBI) of Management Buy Out (MBO) is sprake als een externe (MBI) of interne (MBO) kandidaat uw onderneming gedeeltelijk of gefaseerd overneemt. Een MBI-kandidaat is op zoek naar een nieuwe uitdaging en zal vaak actief worden binnen de onderneming.

Dit kennisartikel
Delen

Naar overzicht
Download hier dit kennisartikel
Welke typen kopers zijn er?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Gratis quickscan
Gratis quickscan