Bel ons 088 - 027 8200
Nieuwint & Van Beek |
Martin Noordzij

‘Snel, accuraat en geen verrassingen’

“De aanpak van MaeS en Partners is voorspelbaar en begrijpelijk. Daarnaast kennen ze de markt goed en zijn ze selectiever in de keuze voor een mogelijke overnamepartner, dat kan het proces versnellen.” Dat zegt Martin Noordzij van Nieuwint & Van Beek in Amsterdam. De reden om op zoek te gaan naar een overnamekandidaat is zijn leeftijd, op 31 december van dit jaar stopt Martin contractueel met zijn werkzaamheden, “maar als het kan eerder.”

Martin Noordzij - Klantcase MaeS en Partners verkoop kantoor

 

MaeS en Partners kent de markt goed

Voordat Nieuwint & Van Beek bij MaeS en Partners terecht kwam, werd een ander bureau benaderd om het kantoor te verkopen. “Dat was voor ons vooral een leerproces, waarin we allerlei zaken hebben kunnen fine tunen, die voor andere partijen van belang zijn. Dat vraagt namelijk een zorgvuldige aanpak. Al met al duurde het proces lang en kwamen we er uiteindelijk niet uit. Vandaar dat we op zoek gingen naar een ander bureau en dat werd MaeS en Partners.” En toen ging het snel. “Men kent de markt goed en had al snel contact gelegd met enkele geschikte kandidaten, dat is een sterk punt van MaeS en Partners.”
 

Strategische groei door synergetische overname

Nieuwint & Van Beek is een samenstelkantoor, waar 14 medewerkers werkzaam zijn. “We zochten een overnamepartner die complementair aan ons kantoor zou zijn. Dat is gelukt, sterker nog, we hebben een partij gevonden die juist op zoek was naar een samenstelpraktijk en die een locatie zocht in Amsterdam. Onze huidige kantoorruimte biedt voldoende ruimte, mede omdat verschillende medewerkers regelmatig thuis werken. Bovendien vullen we elkaar goed aan.”

 

We hebben het hele traject als prettig ervaren

Klanten en medewerkers van Nieuwint & Van Beek hebben positief op de overname gereageerd. “De club wordt op de huidige vestiging twee keer zo groot en dat biedt perspectief voor de toekomst. Dat vinden klanten belangrijk, maar zeker ook de medewerkers die hier werkzaam zijn. Ik heb ze dan ook nauw betrokken bij het proces. Ja, we hebben het hele traject als prettig ervaren. MaeS en Partners werkt snel, accuraat en neemt je mee in alle stappen die gezet worden. Je komt daardoor nooit voor verrassingen te staan en dat hebben wij als erg aangenaam ervaren.”