Bel ons 088 - 027 8200
Kok Fiscale Dienstverlening |
Robin Kok

‘Bij MaeS en Partners kom je nooit voor verrassingen te staan’

“Ik kende Henri Maas al langere tijd, dus toen de vraag bij ons opkwam naar wie we toe moesten gaan om ons kantoor te verkopen, was de keuze niet zo moeilijk.” Dat zegt Robin Kok van Kok Fiscale Dienstverlening in Kampen. Een familiebedrijf met ruim 20 medewerkers, waar naast Robin zus Linda de scepter zwaait.

Robin Kok - Klantcase verkoop kantoor

 

MaeS en Partners beschikt over de nodige expertise en marktkennis

“Henri benaderde ons een aantal jaren geleden met de vraag of we het kantoor wilden verkopen”, geeft Robin aan. “We hadden het kantoor toen net van vader overgenomen en vonden het daarvoor nog te vroeg. Maar, tijdens die gesprekken hadden we al snel in de gaten dat MaeS en Partners over de nodige expertise en kennis van onze markt beschikt. Dat bleek ook toen we in 2021 besloten wel te gaan verkopen.”

Stabiliteit en zekerheid voor de toekomst door de overname

Kok Fiscale Dienstverlening heeft zich inmiddels aangesloten bij OAMKB, onderdeel van CNBB. “Dit biedt zekerheid voor de toekomst”, geeft Robin aan. “Het personeel heeft dan ook positief gereageerd op de overname. Kijk, als middelgroot kantoor kunnen onderwerpen als HRM en zeker ook AI, wat in opkomst is, er niet even tussendoor. Dan is het goed wanneer je terug kunt vallen op de benodigde expertise. Bovendien is er een tekort aan medewerkers en dat kunnen we nu ook beter ondervangen. Kortom, we vonden dit een goed moment om onder de paraplu van een grotere organisatie te gaan zitten.”

 

Het verkooptraject werd optimaal bewaakt

Het traject via MaeS en Partners heeft Robin als positief ervaren. “Ze komen hun afspraken altijd na en bewaken het proces optimaal. We zijn daarin goed begeleid bij het verkooptraject en kwamen nooit voor een verrassing te staan. Met name de inhoudelijke kennis en kunde van MaeS en Partners zijn een pré.”

“Wij kunnen nu weer vooruit. Zelf werk ik nog precies hetzelfde als voor de overname. Met het verschil dat we nu bij een club zitten die bij ons past. En dat geeft rust.”