Bel ons 088 - 027 8200
Bereidt u uw bedrijf voor op een toekomstige verkoop?

Advies verkoopklaar maken

Overweegt u uw kantoor te verkopen en heeft u hiervoor nog een tot enkele jaren de tijd, dan is het een goed idee om uw kantoor “verkoopklaar” te maken.

Een Bedrijfsscan vormt een goede basis inzicht te krijgen in de huidige status van het kantoor en om stappen te nemen om de onderneming voor te bereiden op een toekomstige verkoop.

De Bedrijfsscan richt zich op de volgende aspecten:
• Markt en klanten
• Organisatie en management
• Strategie
• Verdienmodel
• Financiën
• Benchmark en Rapportage

Het advies verkoopklaar maken gaat verder dan de eenmalige scan. Aan de scan worden concrete adviezen toegevoegd en in overleg met de cliënt wordt een stappenplan opgesteld. Het stappenplan voorziet in periodieke begeleiding en meting van tussentijdse resultaten op voornoemde terreinen. Zo kan het voor de eigenaar van belang zijn om bijvoorbeeld de verantwoordelijkheden binnen het kantoor anders te verdelen, de klantenportefeuille en dossiers tegen het licht te houden, de dienstverlening of het verdienmodel aan te scherpen, bepaalde kosten beter te beheersen of de productiviteit te verhogen.

MaeS en Partners heeft ervaren consultants, waarvan de meesten ooit zelf hun kantoor hebben verkocht. Met het oog van de buitenstaander alsmede met kennis van de accountancy en persoonlijke ervaring als kantoorhouder denken zij met u mee over te nemen realistische stappen. Deze aanpak waarborgt dat u het rendement van het kantoor kunt verhogen en daarmee een mogelijk toekomstige overnamesom kunt optimaliseren en bovendien te zijner tijd het kantoor met een gerust hart kunt overdragen.

Dit kennisartikel
Delen

Naar overzicht
Download hier dit kennisartikel
Verkoopklaar maken van uw kantoor